Rullbanor, kedjetransportörer, bandtransportörer och lamelltransportörer – många sätt att förflytta produkter

27 mars 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Är du på jakt efter en effektiv materialhanteringslösning för ditt lager? Har du funderat på rullband, kedjetransportörer, bandtransportörer eller lamelltransportörer men vet inte vilket som är det bästa valet? Vi förstår hur komplicerad den här processen kan vara. Därför har vi sammanställt det här blogginlägget för att hjälpa entreprenörer som du att fatta välgrundade beslut när de väljer automatiserade materialhanteringslösningar för sina lager! Låt oss dyka in i varje typ av system och lära oss mer om deras individuella egenskaper, fördelar och tillämpningar.

 

3 olika typer

Rulltransportörer: Rullbanor är en av de mest populära automatiserade materialhanteringslösningarna. De används ofta i lager och fabriker för att flytta produkter, paket eller delar från en punkt till en annan. Rullbanor består av metallrullar som snurrar på en axel. Rullarna kan drivas manuellt eller av en motor, beroende på användningsområde. Rullbanor är kostnadseffektiva, hållbara och lätta att underhålla. De kan också användas för att flytta långa och tunga föremål som annars skulle vara svåra att transportera för hand.

transportbanor

Kedjetransportörer: Kedjetransportörer använder en platt kedja med länkar som rör sig längs en ändlös bana som en ändlös slinga över kedjehjul att flytta produkter eller föremål från en punkt till en annan. Kedjetransportörer är ett utmärkt val för att transportera tunga och skrymmande föremål som kräver exakt positionering i ett lager eller en fabrik. De kan också användas för att transportera föremål som behöver hanteras försiktigt, till exempel livsmedelsprodukter. Kedjetransportörer är i allmänhet dyrare än andra automatiserade materialhanteringslösningar, men de är ett av de mest tillförlitliga och effektiva systemen som finns.

 

Bandtransportörer: Bandtransportörer använder ett kontinuerligt band som går runt två eller flera remskivor för att flytta produkter och material från en punkt till en annan. De är utmärkta för att transportera föremål över långa avstånd eftersom de är underhållsfattiga, energieffektiva och kräver minimal mänsklig övervakning.

 

Fortfarande osäker på vad som blir bäst för dig? Kontakta en lokal leverantör, som Imek, och undersök dina möjligheter. Du hittar dem här: https://imek.se/transportbanor/

 

Fler nyheter